به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، مسجد الازهر «نشست الازهر، مسائل اسلامی» را با حضور عباس شومان دبیرکل هیئت کبار علما و معاون سابق الازهر و محمود الصاوی استاد دانشکده تبلیغ و معاون سابق دانشکده های دعوت و رسانه برگزار کرد.
این نشست توسط عبدالمنعم فواد، مسئول رواق های مسجد الازهر، با حضور جمعی از علما و مسئولان الازهر و نمازگزارانی که از سراسر مصر و از کشورهای مختلف عربی و اسلامی مقیم مصر به مسجد آمده بودند، اداره شد. در این نشست درباره «تسامح در اسلام و تأثیرات آن در گسترش اسلام» بحث و گفتوگو شد.
عباس شومان گفت: اسلام از نام خود ماهیت این دین را تبیین می کند، زیرا دین رحمت و صلح است و پیامبرش نیز این چنین است؛ چراکه خداوند متعال فرمود: «وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِینَ»، پس رسالت پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) محصور به رحمت و سعادت بشریت است.
وی ادمه داد: خداوند سبحان فرمود: «یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلَا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ»، پس اسلام ما دین مدارا و هدایت است و راه حق را به مردم نشان می دهد و انسان در انتخاب هر چه می خواهد آزاد است و در دین هیچ اجباری نیست.
عضو هیئت کبار علما با تأکید بر اینکه جنگ ها برای گسترش اسلام نبود، بلکه جنگ های دفاعی برای کسانی بود که حاضر به زندگی در صلح نیستند، افزود: امتیازاتی که در اسلام داده شده حاکی از تساهل و مهربانی آن نسبت به پیروانش است و تساهل در اسلام در احکام آن و در تمامی امور عبادی و معاملاتی است.
الصاوی به نوبه خود تصریح کرد: جهان قبل از وجود اسلام در وضعیت انحطاط بزرگی به سر می برد، بنابراین جهان به اسلام و تسامح آن نیاز داشت و تسامح روحی است که در تمام تعاملات اسلام جریان دارد. تسامح معانی متعالی بسیاری را شامل که از جمله آن ها؛ رحمت، محبت، دوستی و خوش اخلاقی است.
وی ادامه داد: اسلام دین تمام دنیاست، پس شامل هر چیزی است که در هر زمان و مکان برای جهان سودمند است و هر کس در آغوش اسلام زندگی می کند، حتی اگر پیرو دین دیگری باشد، در امنیت و آرامش زندگی می کند و تسامح نیز بیانگر روح حاکم در اسلام است.
نظر شما